Çocuk Psikoloğu Ankara
Çocuk psikoloğu Ankara, çocukların deneyimlediği psikolojik sorunlarla ilgilenen, çocuğun psikolojik ve zihinsel gelişimini değerlendirmek için özel uygulamalar gerçekleştirebilen uzmandır. Çocuklar, doğumdan ergenliğe, ergenlikten ise yetişkinlik yaşamlarına kadar hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak gelişmeye devam ederler.
Gelişim süreçlerinde yaşadıkları olaylar ve zorluklar, elde ettikleri deneyimler kişiliklerinin oluşmasına yardımcı olur. Bahsi geçen etmenlerin, çocukların karakter gelişimlerine olumlu olduğu kadar olumsuz da etkileri olabilir. Çünkü çocukluk çağında elde edilen bazı olumsuz deneyimler, göz ardı edildikleri takdirde çocuğun kişiliğinin bir parçası haline gelebilirler. Bu da çocuğun ergenlik ve yetişkinlik döneminde de bu olumsuz deneyimlerin izlerini taşımasına yol açabilir. Bu yüzden çocukların deneyimlediği psikolojik sorunlar, psikolojik ve zihinsel gelişim süreçleri ihmal edilmemelidir.
Çocuk psikologları bu sorunları analiz edebilir, kaynaklarını araştırabilir ve çeşitli psikoterapi uygulamaları ile çocukları sağlıklı bir birey olma yolunda profesyonel bir şekilde destekleyebilirler. Yazımızın devamında ‘’Çocuk psikoloğu hangi psikolojik rahatsızlıklarla ilgilenir?’’, ‘’Hangi yaştaki çocuklar çocuk psikoloğuna gitmelidir?’’, ‘’Psikolog, çocuk ile yaptığı görüşmeleri ebeveynlere anlatır mı?’’ ve ‘’Çocuk psikoloğu Ankara görüşmelerine ebeveynler katılabilir mi?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara çocuk psikoloğu hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Çocuk Psikoloğu Kimdir?
Çocuk psikoloğu Ankara, çocukların psikolojik ve zihinsel gelişimlerini değerlendirmek, yaşadıkları psikolojik sorunlar ile alakalı destek sağlamak, aile ile çocuk arasında sağlıklı iletişim kanallarının açılmasına yardımcı olmak gibi amaçlarla uygulamalar gerçekleştiren uzmandır. Çocukların gelişim süreçlerinde, öğrenim yaşamlarını, sosyal hayatlarını, aile yaşantılarını veya duygularını ilgilendiren çeşitli zorluklar deneyimlemeleri oldukça yaygındır. Her çocuk özel olduğu için çocuk psikoloğunun, çocuğun deneyimlediği zorlukları özel olarak değerlendirmesi ve analiz etmesi gerekir. Böylece elde ettiği veriler doğrultusunda çocuğun yararına olan, kişisel gelişimini destekleyen ve yaşam kalitesini arttıran uygulamalar gerçekleştirebilir. Bu süreçte aile de destek sürecinin aktif bir parçası olmalıdır.
Çocuk Psikoloğu Hangi Psikolojik Rahatsızlıklarla İlgilenir?
Çocuk psikologları şu gibi psikolojik rahatsızlıklar ve sorunlar ile ilgilenebilirler:
- Sosyal kaygı bozukluğu, yaygın kaygı bozukluğu, panik bozukluk, ayrılık kaygısı, fobiler ve travma sonrası stres bozukluğu gibi kaygı bozuklukları.
- Yeme bozuklukları.
- Somatik bozukluklar.
- Duygu ve davranış bozuklukları.
- Depresyon bozuklukları.
- Yas süreci.
- Sınav kaygısı.
- Boşanma süreci.
- Obsesif kompulsif bozukluk.
- Akran zorbalığı.
- Okul reddi.
- Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB).
- Kardeş kıskançlığı.
- Tuvalet alışkanlığı ve bununla ilgili problemler.
- Özgül öğrenme güçlüğü.
- Gelişim problemleri.
Çocuk psikologları bu gibi sorunlarla ilgilenebilirler. Bu sorunları gidermeye yönelik şu gibi hizmetler sağlayabilirler:
- Ebeveyn danışmanlığı.
- Oyun terapisi.
- Çocuk bilişsel davranışçı terapi.
- Gelişim sürecinin değerlendirilmesi için yapılan Gelişim Tarama Envanterleri, Wisc 4 Zeka Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Moxo Dikkat Performans testi gibi uygulamalar.
Çocuk psikologları bahsi geçen uygulamalar ile hizmet verebilirler.
Çocuk Psikoloğu Ankara Hangi Yaş Grubu İle İlgilenir?
Çocuk psikologları, 0 ila 18 yaşları arasında bulunan bireylerle ve bu bireylerin deneyimlediği sorunlar ile ilgilenirler. Ergenlik dönemindeki bireylere yönelik psikolojik destek ve psikoterapi hizmeti veren psikologlar ergen psikoloğu olarak da bilinirler. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Ergen Psikoloğu isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Ankara Çocuk Psikoloğu Randevusu Nasıl Alınır?
Çocuk psikoloğu randevusu almak isteyen ebeveynler, psikolog Ankara seçimlerini yaptıktan sonra hizmet almak istedikleri psikoloğun internet sitesini ziyaret edebilirler. Sitede bulunan iletişim isimli sayfadaki telefon numarasını arayarak veya mail adresine e-posta yollayarak çocuk psikoloğu ile iletişime geçebilirler. Böylece hem psikolog hem de kendileri için uygun bir tarihe randevu alabilirler.
Çocuk Psikoloğu Görüşmelerine Ebeveynler Katılabilir Mi?
Çocuk psikoloğu görüşmeleri, çocuğun yaşına ve benzer etmenlere göre hem ebeveynler hem de çocuklar ile gerçekleştirilebilir. Aile görüşmeleri gibi uygulamalarda aile üyeleri de terapi uygulamasının aktif birer parçasıdır. Bunun haricinde ebeveynler, psikoloğun gerekli gördüğü konular hakkında aileler çocuk ve psikoterapi süreci hakkında bilgilendirilirler. Psikolog, çocuğun deneyimlediği zorluklar konusunda ebeveynleri yönlendirmek ve sürece katkı sağlamalarını mümkün kılmak için görüşmeler gerçekleştirebilir.
Çocuk Psikoloğu Ankara Görüşmeleri Ne Kadar Sürer?
Çocuk psikoloğu görüşmeleri genellikle 45 ila 50 dakika kadar sürer. Bu görüşmeler seanslar halinde yapılır ve seans sayısı uygulamanın türüne, gerçekleştirme amacına ve benzer etmenlere göre değişebilir.
Çocuk Psikoloğu Görüşmeleri Nasıldır?
Çocuk psikoloğu görüşmeleri, çocuğun kendisini güvende ve rahat hissedebileceği bir ortamda gerçekleşir. Psikolog çocuk ile yaş grubuna uygun bir şekilde iletişim kurar, çocuğu kendisini sağlıklı bir şekilde ifade etmesi yönünde cesaretlendirir. Böylece çocuğun deneyimlediği problemlere yönelik test, psikoterapi ve danışmanlık hizmetleri sağlayabilir.
Ankara Çocuk Psikoloğu Fiyatları 2024
Ankara çocuk psikoloğu fiyatları 2024, psikoloğun sağladığı hizmetlere ve hizmet detaylarına göre değişiklik gösterebilir.