Oyun Terapisi

Oyun Terapisi Ankara

Terapi sürecinde kendini ifade etme, kabullenme ve travmatik olaylarla yüzleşme herkes için zordur. Ancak danışan çocuk olduğunda bu süreç daha da zor hâle gelebilmektedir. Oyun; küçük çocuklar için iletişim kurmanın ve hayatı anlamlandırmanın en iyi yollarından biridir. Bu süreçte oyun sayesinde birçok şeyi öğrenir ve öğrendiklerini uygulamaya dökebilecekleri bir alan yaratırlar. Oyun terapisi; çocukların oyunla olan bu güçlü bağını terapi sürecine taşıyarak, duygusal sorunları rahatça ifade edebilmesine ve üstesinden gelmesine yardımcı olur. Oyun terapistleri, bu alanda uzmanlaşarak, oyunu doğru şekilde yönlendirir ve çocuğun kendini daha rahat ifade etmesini sağlarlar. Ankara’da oyun terapisi ile ilgili görüşmek ve bu konuda detaylı bilgi alabilmek için Uz. Kli. Psk. Melike Serttaş’ın kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.

Oyun Terapisi Nedir?

Oyun ve oyuncaklar, çocukların günlük aktivitelerinde büyük yer kaplar. Çocuklar, dünyayı oyunlaştırarak algılarlar. Birçok yeni bilgiyi oyun içinde deneyimler, kendi hayal dünyalarını oyunların içine katarlar. Bu nedenle oyun oynamak, çocuklarla iletişim kurmanın belki de en etkili yoludur. Oyun terapisi; terapinin iyileştirici ve dönüştürücü yönünü, oyunların içine entegre ederek, çocuğun oyun sırasında kendini yeniden keşfetmesine yardımcı olan bir terapidir. Özellikle 6 yaş ve üzeri çocuklarla yapılan terapilerde oyun, terapistin çocuğun iç dünyasını ve travmalarını anlaması için büyük bir fırsattır. Oyun terapisi sırasında çocuğun duygusal dünyasını ve düşüncelerini rahatça ifade edebileceği oyuncaklar ve oyun teknikleri kullanılır. Çocuk oyun yoluyla iç dünyasındaki en gizli düşünceleri bile açık açık terapiste sunar.

Oyun Terapisinin Amacı Nedir?

Oyun terapisinin amacı; çocuklarda travma yaratan olayların yeniden canlandırılması, çocuğun bu olayları yeniden değerlendirmesi ve uyum sorunları yaratan düşünceleri açık bir şekilde ifade etmesini sağlamaktır. Çocuklar oyun oynarken kendilerini güvende hissederler. Aynı zamanda kelimelerle ifade edemedikleri bazı duygu ve düşünceleri oyun yardımıyla, kolayca ortaya dökebilirler. Oyun terapisi; çocuklarda anksiyete, içe kapanıklık ve stres gibi birçok sorunun çözümünde tercih edilebilir.

Oyun terapisi aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

  • Aile içi şiddetle başa çıkmada, bu durumun yarattığı stresi geride bırakmada
  • Anksiyete ve kaygı bozukluğu ile baş etmede
  • Sosyal ilişkilerde uyumsuzluk ve içe kapanıklık durumunda
  • Depresyon ve özgüvensizlik yaşayan çocuklarda
  • Boşanma sürecinde ve boşanma sonrasında çocukların yaşadığı duygusal değişimlerin dengelenmesinde

Oyun Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Çocukların dikkatini toplamak ve soru sorup, sorulara yanıt almak çoğu zaman zordur. Bu yaklaşım, çocuğun terapiden uzaklaşmasına, bunalmasına ve terapiye karşı olumsuz bir tutum takınmasına neden olabilir. Oyun terapisi sayesinde çocuk duygularını oyun yolu ile terapiste açar. Bu şekilde terapist ile güçlü bir güven bağı kurabilir. Travmaya ile baş etmeleri kolaylaşır. Her şeyden önemlisi, oyun sayesinde kazandırılan güçlü farkındalığın etkileri daha kalıcı olacaktır. Bununla birlikte oyun terapisi, hem zihinsel hem de fiziksel anlamda çocuğu destekleyen bir terapidir. Oyun sırasında çocukların bilişsel ve motor becerileri de gelişir.

Oyun Terapisi Nasıl Yapılır?

Oyun terapisi Ankara, oyun odalarında, terapist ve çocuğun oyun oynayarak geçirdiği süre içerisinde yapılır. Terapi sırasında rol oyunlarına da zaman ayrılabilir. Özellikle aile içi problemlerin çözümlenmesinde rol oyunları oldukça etkili olmaktadır. Böylece çocuğun empati becerileri de gelişir ve olayları başkalarının gözüyle değerlendirmeyi öğrenir. Oyun sırasında terapistin yorumları, yönlendirmesi ve bilinçli olarak söylediği bazı sözler, oyun terapisini klasik bir oyun sürecinden ayırmaktadır.

Ankara Oyun Terapisi Fiyatları

Oyun terapisi, günümüzde en çok tercih edilen terapi yöntemlerinden biridir. Birçok uzman, çocuklarla iletişimini güçlendirmek için oyun terapisine başvurmaktadır. Özellikle Ankara gibi büyük iller, oyun terapisi ve diğer psikolojik hizmetler konusunda oldukça büyük fırsatlar sunmaktadır. Oyun terapisinin kaç seans süreceği ve seans sayısı ise uzman psikolog tarafından belirlenir. Seansların belirlenmesinde çevresel faktörlerin de önemi vardır. Aile de oyun terapisi sürecinde bilinçli olur ve çocuğu psikolojik anlamda desteklerse, problemler çok daha kolay çözümlenebilir. Çocuk sağlıklı bir yetişkin olmak için doğru adımları atabilir. Seans sayısı ve süresi ise oyun terapisi fiyatlarını doğrudan etkiler. Bu nedenle Ankara’da oyun terapisi fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimize uğrayabilir ya da bizimle iletişime geçerek, bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Şimdi Ara!
Yol Tarifi